Degustacja win w MediolanieWina i potrawy z regionu Lombardia w typowej winiarni w centrum Mediolanu

NEWSLETTER

E-mail:

Imie:

Nazwisko:


WŁOSKIE KULISY SMAKU
Program lotniczy 4-dniowy

KULISY WŁOSKIEGO SMAKU - oferta VIAGGI.PL

 

Dzień 1: MODENA - MARANELLO
Zbiórka na lotnisku. Odprawa biletowo-bagażowa i przelot na lotnisko w Forlì lub Bolonii. Przejazd autokarem do Modeny – zwiedzanie nowego muzeum poświęconego osobie Enzo Ferrari, założyciela wytwórni samochodów wyścigowych i sportowych Ferrari. Następnie przejazd do Maranello, gdzie odwiedzimy Galerię Ferrari – muzeum jednych z najlepszych i najdroższych samochodów świata. Po "dawce" motoryzacji pora pomyśleć o kuchni: przejazd do jednego z miejsc, gdzie produkuje się najlepsze na świecie Aceto Balsamico Tradizionale di Modena; zapoznanie się z procesem produkcji, zwiedzanie miejsca, gdzie ocet balsamiczny leżakuje w bateriach, a na koniec degustacja. Lekki lunch złożony z produktów lokalnych zjemy wśród winorośli rozkoszując się widokiem, smakiem i zapachem: potraw i miejsca. Popołudniu przejazd do hotelu w Reggio-Emilia, gdzie będziemy nocować przez najbliższe trzy noce. Czas wolny na odpoczynek a następnie obiadokolacja i nocleg.

Dzień 2: PARMA - TORRECHIARA
Po śniadaniu przejazd do jednej z farm, gdzie powstaje słynne Parmigiano-Reggiano: zwiedzanie z przewodnikiem, zapoznanie się z procesem powstawania i oczywiście degustacja różnych odmian parmezanu. Przejazd w kierunku Parmy. Po drodze zatrzymamy się w malowniczym i imponującym XV-wiecznym Zamku Torrechiara. Następnie odwiedzimy zakład produkujący słynną szynkę parmeńską – Prosciutto di Parma: zwiedzanie oraz poznanie procesu produkcji. Lekki lunch złożony z lokalnych produktów i dobrego lokalnego wina. Popołudniu powrót do hotelu. Czas wolny. Wieczorem kolacja i nocleg.

Dzień 3: BOLONIA
Śniadanie. Przejazd do Bolonii, gdzie będzie na nas czekał przewodnik, który pokaże nam najciekawsze miejsca tego "miasta dwóch wież" a na koniec zabierze nas do słynnego sklepu "Osteria", w którym – jako nasz lekki lunch – będziemy mogli skosztować różnych smaków lokalnych produktów Regionu Emilia Romania. Czas wolny na zakupy i popołudniem powrót do hotelu. Pożegnalna kolacja i nocleg.

Dzień 4:
Śniadanie w formie lunch pakietów i wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko w Forlì lub Bolonii. Odprawa biletowo–bagażowa i powrót do Polski. Zakończenie wycieczki.

WSZYSTKIE NASZE GRUPY PODCZAS IMPREZY TURYSTYCZNEJ
WYPOSAŻONE SĄ W SYSTEM OPROWADZANIA GRUPOWEGO VOX TOUR GUIDE SYSTEM
www.tourguidesystem.pl

Świadczenia zawarte w cenie:
  • ZAKWATEROWANIE: 3 noclegi w hotelu *** w Reggio-Emilia, pokoje 2-3 os. z łazienkami;
  • TRANSPORT: przelot liniami lotniczymi do/z Forli lub Bolonii, we Włoszech komfortowy autokar;
  • WYŻYWIENIE:3 śniadania kontynentalne, 3 lekkie lunche złożone z produktów lokalnych, 3 obiadokolacje z winem i wodą;
  • UBEZPIECZENIE: Signal Iduna Bezpieczne Podróże (KL, KR, NNW, Bagaż podróżny)
  • PILOTAŻ: opieka doświadczonego pilota podczas całej podróży
  • PRZEWODNICY: przewodnicy lokalni – angielskojęzyczni, włoskojęzyczni i polskojęzyczni; w przypadku przewodników obcojęzycznych pilot zapewni Uczestnikom tłumaczenie na język polski;
Świadczenie nie zawarte w cenie:
  • wydatki programowe: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów;
  • zestaw oprowadzania grupowego VOX Tour Guide System: 6 EUR
  • lokalna taksa turystyczna;
  • ubezpieczenie od kosztów rezygnacji w imprezie: 2,4% wartości ceny imprezy;
  • ubezpieczenie od następstw chorób przewlekłych i nowotworowych: 12,50 EUR;
  • gwarantowany pokój jednoosobowy;
  • wszystkie inne wydatki nie ujęte w "świadczeniach zawartych w cenie".